Gulasz z kaczych żołądków
- Całkowity czas 46 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 36 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 osób
500 g Kaczych żołądków
3 Ziemniaki
1 Czerwona papryka
2 Łodygi selera naciowego
1 Cebula
3 Ząbki czosnku
0.3 l Wołowego wywaru
2 Liście laurowe
3 Ziela angielskie
0.5 łyżeczka Mielonej papryki
0.5 łyżeczka Pieprzu
0.5 łyżeczka Soli
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Myjemy żołądki i kroimy je na plastry.
Etap 2 /5
Myjemy, obieramy i kroimy warzywa wedle uznania.
Etap 3 /5
Podsmażany mięso, aż zmieni kolor, po czym dodajemy warzywa i przyprawy. Podsmażamy i wszystko razem mieszamy. Na końcu dodajemy ziemniaki i wlewamy wywar.
Etap 4 /5
Zamykamy pokrywę i dusimy wszystko.
Etap 5 /5
Po odparowaniu danie w razie potrzeby doprawiamy.