Gulasz węgierski z indykiem
- Całkowity czas 18 min.
- 8 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 osoba
150 g Pierś z indyka
0.25 Papryka
0.25 Cebula
0.5 Czosnek
0.25 łyżka Mąka
1 łyżka Przecier pomidorowy
60 ml Woda/bulion
0.5 łyżka Oliwa
0.5 Liść laurowy
0.25 łyżeczka Majeranek
0.5 łyżeczka Papryka słodka
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Pokrój cebulę, czosnek oraz mięso w kostkę.
Etap 2 /6
Podsmaż cebulę i czosnek na oliwie.
Etap 3 /6
Obtocz mięso w mące
Etap 4 /6
Dodaj mięso, podsmaż z cebula i czosnkiem.
Etap 5 /6
Pokrój paprykę i dodaj do garnka.
Etap 6 /6
Wlej wodę albo bulion. Dodaj przyprawy oraz przecier.