Grillowany ananas po brazylijsku
- Całkowity czas 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1 Ananas
3 łyżka Cukier brązowy
2 łyżeczka Cynamon
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Za pomocą ostrego noża odetnij końcówki ananasa. Postaw ananasa pionowo na desce, a następnie za pomocą noża usuń skórę od góry do dołu, przebiegając wzdłuż miąższu i skórki. Usuń części, które są nieprzyjemne dla podniebienia. Pokój ananasa na słupki.
Etap 2 /4
W dużej misce wymieszaj cukier i cynamon. Dodaj słupki ananasa i wymieszaj, aby połączyć je z cukrem i cynamonem. Odłóż na bok.
Etap 3 /4
Włącz OptiGrill. Wybierz program „Papryka” i naciśnij OK. Po zakończeniu nagrzewania połóż słupki ananasa na grillu i zamknij go. Piecz, aż lampka kontrolna zmieni kolor na pomarańczowy.
Etap 4 /4
Usmażone słupki ananasa ułóż na talerzu i natychmiast podawaj.