Grillowane papryki marynowane po grecku
- Całkowity czas 4 godz. 35 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 4 godz.
Studzenie
Składniki
4 osób
6 Papryka
2 Czosnek
5 łyżka Ocet winny z czerwonego wina
1 łyżka Cukier
8 łyżka Oliwa z oliwek
4 łyżka Pietruszka
2 łyżka Kapar
Sól
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Zacznij od umycia i wysuszenia papryk.
Etap 2 /5
Włącz OptiGrill. Otwórz OptiGrill w pozycji Grill. Ustaw boczny termostat na pozycję 4. Grilluj papryki przez 15 do 20 minut, w zależności od ich wielkości. Powinny być upieczone i miękkie.
Etap 3 /5
Odłóż paprykę do ostudzenia, w tym czasie przygotuj marynatę. W naczyniu wymieszaj ocet winny, oliwę z oliwek, przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier, sól, pieprz i natkę pietruszki.
Etap 4 /5
Przed podaniem paprykę odstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny, aby smaki dobrze się przegryzły.
Etap 5 /5
Podawaj marynowaną paprykę jako przystawkę lub dodatek do dania głównego. Podczas serwowania połóż na papryce marynowane kapary.