Grillowane marchewki po włosku z twarożkiem mascarpone
- Całkowity czas 0 min.
- 0 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
4 osób
200 g Mascarpone
200 g Ricotty
1 Doniczka bazylii
3 łyżka Posiekanej dymki
1 pęczek Marchewki z nacią
3 łyżka Posiekanej natki marchewki
200 g Nduji
Sól, pieprz do smaku
Akcesoria
Snacking & Baking XL Blacha do pieczenia Snacking & Baking akcesoria Blacha do pieczenia XL
Czas przygotowania
Etap 1 /4
OptiGrill nastawiamy na program automatyczny Warzywa. Młode marchewki tniemy wzdłuż i delikatnie je marynujemy: odrobina oleju rzepakowego, świeżo mielony pieprz i trochę tymianku. Układamy marchewki na rozgrzanego grilla.
Etap 2 /4
Twarożek: drobno siekamy nać marchewki, dymkę, czosnek. Do miski wrzucamy ricottę, mascarpone, dorzucamy siekane zioła sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy.
Etap 3 /4
Do formy wkładamy 5 łyżeczek nduji. Wkładamy też zgrillowane marchewki. Montujemy formę w grillu. Zapiekamy w programie manualnym: kolor czerwony przez 5 minut.
Etap 4 /4
Na talerz wykładamy porcję twarożku a na wierzch marchewki i odrobinę miodu.