Gołąbki po koreańsku - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Gołąbki po koreańsku

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1 Kapusta pekińska

  • 200 g Ugotowanego ryżu do sushi

  • 650 ml Wody

  • 20 g Pasty miso

  • 80 g Grzybków enoki

  • Farsz:

  • 500 g Łopatki wieprzowej mielonej

  • 50 ml Sosu sojowego

  • 0.5 łyżeczka Czosnku granulowanego

  • Mielonego chili

  • 1 Mała cebula

  • 20 g Kolendry

  • 20 g Dymki

  • Sos:

  • 1 łyżeczka Chili w płatkach

  • 20 g Sezamu prażonego

  • 50 ml Sosu sojowego

  • 15 ml Sosu rybnego

  • 40 ml Miodu

Akcesoria

  • Forma do ciasta
    Forma do ciasta

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Do miski wkładamy mięso, dodajemy chilli, czosnek granulowany, sos sojowy, posiekaną cebulę, cebulę dymkę i kolendrę. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

  • Farsz:
  • 500g Łopatki wieprzowej mielonej
  • 50ml Sosu sojowego
  • 0.5łyżeczka Czosnku granulowanego
  • szczypta Mielonego chili
  • 1 Mała cebula
  • 20g Kolendry
  • 20g Dymki

Etap 2 /5

Z kapusty odcinamy głąb, a resztę tniemy na 3 równe części. Plastry kapusty układamy jeden na drugim przekładając je mięsem i za każdym razem lekko rozpłaszczając. Następnie przycinamy dokładnie brzegi, wkładamy pionowo do brytfanki i powtarzamy tak, aż do zapełnienia całości formy zostawiając na środku dziurkę. Na sam koniec wolne przestrzenie wypełniamy mięsem. Pastę miso mieszamy z 250 ml wody i zalewamy tym przekładaną kapustę. W dziurkę na środku wkładamy grzybki enoki.

  • 20g Pasty miso
  • 80g Grzybków enoki

Etap 3 /5

Do misy Cook4me wlewamy 400 ml wody, wkładamy formę. Gotujemy pod wysokim ciśnieniem przez 30 minut.

  • Forma do ciasta

Etap 4 /5

W międzyczasie przygotowujemy sos: mieszamy razem płatki chilli, sezam prażony, sos rybny, sos sojowy i miód. Do gotowego sosu wlewamy sos z gołąbków.

  • Sos:
  • 1łyżeczka Chili w płatkach
  • 20g Sezamu prażonego
  • 50ml Sosu sojowego
  • 15ml Sosu rybnego
  • 40ml Miodu

Etap 5 /5

Porcję gołąbków przekładamy do miski. Podajemy z ryżem i sosem.

  • 200g Ugotowanego ryżu do sushi

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
30 min.

Skrzydełka po koreańsku

Review 3 stars (average)

1 Recenzje

Gołąbki po koreańsku - przepisy Cook4Me | Tefal
Skrzydełka po koreańsku
Tefal
Tefal
2 godz. 15 min.

Boczek po koreańsku

ratings.NaN

Gołąbki po koreańsku - przepisy Cook4Me | Tefal
Boczek po koreańsku
Tefal
Tefal
2 godz. 15 min.

Żeberka po koreańsku

ratings.NaN

Gołąbki po koreańsku - przepisy Cook4Me | Tefal
Żeberka po koreańsku