Żeberka po koreańsku - przepisy OptiGrill XL | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Żeberka po koreańsku

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 2 godz. 15 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    0 min.
  • Studzenie
    2 godz.

Składniki

6 osób

  • 1.5 kg Żeberka wieprzowe

  • 225 ml Woda

  • 300 ml Sos sojowy

  • 90 ml Ocet ryżowy

  • 6 łyżka Płynny miód

  • 4.5 Ząbki czosnku

  • 3 łyżka Imbir

  • 1.5 Cebula

  • 1.5 łyżka Gochujang

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Pokrój żeberka na kawałki wzdłuż kości. Umieść w dużym pojemniku.

Etap 2 /6

W innej małej misce wymieszaj wodę, sos sojowy, ocet ryżowy, miód, posiekany czosnek, posiekany imbir, posiekaną cebulę i pastę gochujang. Polej żeberka sosem, upewniając się, że są dobrze pokryte. Przykryj pojemnik folią spożywczą i pozostaw do zamarynowania w lodówce na 2 godziny.

  • 225ml Woda
  • 300ml Sos sojowy
  • 90ml Ocet ryżowy
  • 6łyżka Płynny miód
  • 4.5 Ząbki czosnku
  • 3łyżka Imbir
  • 1.5 Cebula
  • 1.5łyżka Gochujang

Etap 3 /6

Wyjmij żeberka z lodówki, odcedź je i zachowaj marynatę do zrobienia sosu.

Etap 4 /6

Włącz OptiGrill, wybierz program „Wieprzowina” i naciśnij OK. Po rozgrzaniu umieść kawałki żeberek na grillu i zamknij go. Smaż, aż lampka kontrolna zaświeci się na czerwono.

Etap 5 /6

W międzyczasie wlej marynatę do małego rondla i zredukuj na średnim ogniu, aż lekko zgęstnieje.

Etap 6 /6

Podawaj grillowane żeberka polane sosem.

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
30 min.

Skrzydełka po koreańsku

Review 3 stars (average)

1 Recenzje

Żeberka po koreańsku - przepisy OptiGrill XL | Tefal
Skrzydełka po koreańsku
Tefal
Tefal
15 min.

Gołąbki po koreańsku

ratings.NaN

Żeberka po koreańsku - przepisy OptiGrill XL | Tefal
Gołąbki po koreańsku
Tefal
Tefal
2 godz. 15 min.

Boczek po koreańsku

ratings.NaN

Żeberka po koreańsku - przepisy OptiGrill XL | Tefal
Boczek po koreańsku
Tefal
Tefal
46 min.

Żeberka po chińsku wg Kiszki

Review 5 stars (average)

10 Recenzje

Żeberka po koreańsku - przepisy OptiGrill XL | Tefal
Żeberka po chińsku wg Kiszki