Gnocchi z zielonymi szparagami i ricottą
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
150 g Gnocchi
0.25 Cebuli
1 Ząbek czosnku
75 g Ricotty
100 g Szparagów
2 szczypta Soli
2 szczypta Pieprzu
1 łyżka Oliwy
100 g Wody
10 g Parmezanu
Akcesoria
Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Przygotuj warzywa: cebulę posiekaj drobno, a czosnek pokrój w plasterki. Szparagom odetnij lub oderwij zdrewniałe końce i pokrój na 2 cm kawałki.
Etap 3 /7
Podsmaż cebulę i czosnek na oliwie przez 2 min w trybie średnie smażenie.
Etap 4 /7
Następnie, pozostając wciąż w tym samym trybie gotowania, dodaj pokrojone szparagi oraz gnocchi. Podsmażaj przez 1 min, po czym dodaj wodę i gotuj jeszcze 2 min, co jakiś czas mieszając. Jeśli chcesz, wyciągnij 3 główki szparagów, aby udekorować danie na końcu.
Etap 5 /7
Do podgotowanego dania dodaj ricottę i podsmażaj jeszcze 3 min mieszając, aż ricotta się rozpuści i utworzy kremowy sos.
Etap 6 /7
Przełóż danie na talerz i udekoruj główkami szparagów wyciągniętymi wcześniej z misy. Posyp całość startym parmezanem.
Etap 7 /7
Gotowe!