Ciasto z oliwkami, szynką i ricottą
- Całkowity czas 26 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 16 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
40 g Zielone oliwki
80 g Szynka
1 szt. Jajko
55 g Mąka
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
65 g Ricotta
3 ml Oliwa z oliwek
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Utrzyj jajko, ricottę i oliwę z oliwek. Dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj oliwki i szynkę.
Etap 2 /5
Umieść papier do pieczenia w koszyku do gotowania na parze.
Etap 3 /5
Ciasto równomiernie wyłóż do foremek. Do misy wlej 200 ml wody, umieść koszyk z foremkami i zamknij urządzenie.
Etap 4 /5
Gotuj pod ciśnieniem: 16 min.
Etap 5 /5
Podawaj po ostygnięciu.