*Tomato and cherry gazpacho
- Całkowity czas 4 godz. 11 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 1 min.
Gotowanie - 4 godz.
Studzenie
Składniki
4 osób
300 g Pomidory
100 g Wiśnie
30 g Suchy chleb
2 łyżka Brązowy cukier
2 szczypta Przyprawa chili
2 łyżka Oliwa z oliwek
2 łyżka Ocet sherry
2 łyżka Listki świeżej bazylii
80 g Pomidorki koktajlowe
Sól i pieprz
Akcesoria
Butelka 400 mL Butelka 700 mL
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Potnij pomidory na małe kawałki i wydryluj wiśnie.
Etap 2 /4
Wrzuć wszystkie składniki do urządzenia, zaczynając od suchego chleba. Zachowaj pomidorki koktajlowe i liście bazylii do dekoracji. Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.
Etap 3 /4
Chłodź przez 4 godziny.
Etap 4 /4
Tuż przed podaniem spryskaj oliwą z oliwek i posyp kilkoma listkami bazylii oraz pomidorkami koktajlowymi.