Frittata z nowalijkami i kozim serem
- Całkowity czas 25 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
100 g Liście szpinaku
100 g Cebulka dymka ze szczypiorkiem
300 g Szparaga
10 Jajka
100 g Świeży lub mrożony groszek
Sól, pieprz
130 g Świeży ser kozi
1 łyżka Neutralny olej
Akcesoria
Blacha do pieczenia Snacking & Baking akcesoria Blacha do pieczenia XL Snacking & Baking XL
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Umyj warzywa. Grubo posiekaj pędy szpinaku, a świeże cebule potnij w krążki. Odetnij twarde części szparagów, a następnie pokrój łodygi na plasterki o długości 0,5 cm, zostawiając 5-centymetrowy odcinek z główką. Przetnij główki szparagów na pół.
Etap 2 /5
Ubij w jajka w dużej misce. Dodaj pędy szpinaku, cebule, groszek i łodygi szparagów, a następnie dobrze dopraw solą i pieprzem. Dodaj 3/4 koziego sera i wymieszaj.
Etap 3 /5
Wysmaruj olejem spód formy do pieczenia i wlej przyrządzoną masę. Na wierzchu połóż połówki główek szparagów i pozostały ser kozi pokrojony na kawałki. Ostrożnie dociśnij.
Etap 4 /5
Włóż formę do pieczenia do OptiGrill. Zamknij grill i włącz go. Program Manualny jest wybierany automatycznie. Za pomocą przycisku M wybierz ustawienie w pomarańczowym kolorze i naciśnij OK. Po rozgrzaniu gotuj przez 15 minut.
Etap 5 /5
Podawaj na gorąco, ciepło lub zimno z sałatką.