Flan cytrynowy z orzechami piniowymi
- Całkowity czas 25 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
120 g Lemon curd
45 g Granola
3 łyżeczka Orzech piniowy
3 Jajko
105 g Cukier
50 g Mąka kukurydziana
600 ml Mleko
1 Skórka z cytryny
6 Kokilka
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Połącz lemon curd, orzeszki piniowe i granolę. Wyłóż na spodzie kokilek. Wymieszaj jajka, cukier, mąkę kukurydzianą, mleko i skórkę z cytryny.
Etap 3 /6
Wlej mieszankę do Cook4me. Mieszaj, aż całkowicie zgęstnieje.
Etap 4 /6
Przelej do kokilek. Umyj misę. Kokilki owiń papierem do pieczenia. Do misy wlej 200 ml wody i włóż kokilki.
Etap 5 /6
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Odstaw do schłodzenia na co najmniej 4 godziny.