Flan bananowy z sosem waniliowym
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
6 Bananów
6 Jajek
6 łyżka Mąki pszennej
0.5 Cytryny
1 łyżeczka Proszku do pieczenia
100 g Cukru brązowego
50 g Masła
1 Opakowanie cukru z wanilią
50 ml Mleka skondensowanego słodzonego
60 g Mascarpone
Akcesoria
Forma do ciasta Extra Crisp
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Banany obieramy, wrzucamy do miski i tłuczemy tłuczkiem. Wbijamy jajka. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, dolewamy sok z cytryny, dodajmy mąkę i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy.
Etap 2 /3
W Cook4me uruchamiamy smażenie. Formę do ciasta smarujemy masłem i obsypujemy brązowym cukrem. Wlewamy masę bananową. Wkładamy formę z ciastem do Cook4me, zatrzymujemy smażenie i nakładamy nakładkę Extra Crisp. Ustawiamy 40 minut i 180°C.
Etap 3 /3
Sos: mleko skondensowane mieszamy z mascarpone i cukrem z wanilią. Gotowe ciasto przekładamy na talerz i serwujemy z przygotowanym sosem.