Figi zapiekane pod kruszonką
- Całkowity czas 26 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 16 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
40 g Płatki owsiane
40 g Cukier
40 g Mąka
40 g Masło
550 g Figi
1 łyżeczka Cukier
1 Pomarańcza
Akcesoria
Zestaw 6 werynek Extra Crisp 8 jars set
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Ten przepis wymaga użycia pokrywy EXTRA CRISP. Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Płatki owsiane, cukier, mąkę i masło wymieszaj opuszkami palców, aby powstała gruboziarnista sypka mieszanka.
Etap 3 /7
Podsmaż przez kilka minut. Wyjmij i odłóż na bok.
Etap 4 /7
Do Cook4me włóż figi, cukier i plastry pomarańczy.
Etap 5 /7
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /7
Rozdziel do słoiczków i posyp kruszonką.
Etap 7 /7
Wyłącz Cook4me. Załóż pokrywę Extra Crisp i ustaw w trybie manualnym 180°C i 20 minut.