Faszerowane pieczarki
- Całkowity czas 12 min.
- 12 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 sztuki
8 Pieczarek
0.5 kg Mięsa mielonego wieprzowego
1 łyżeczka Tymianku
3 Ząbki czosnku
2 Cebule
6 łyżka Oleju
0.5 c Wody
15 g Sosu sojowego
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Z pieczarek usuwamy pieńki. Cebulę kroimy w ćwiartki.
Etap 2 /5
Mięso doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i tymiankiem. Mocno wyrabiamy, aż zacznie się kleić. Dzielimy na 8 równych części i faszerujemy pieczarki.
Etap 3 /5
Uruchamiamy smażenie. Wlewamy olej i wrzucamy rozdzielone warstwy ćwiartek cebuli. Solimy i pieprzymy. Na wierzchu układamy pieczarki. Smażymy przez 2 minuty bez mieszania.
Etap 4 /5
Dodajemy sos sojowy, wodę i przechodzimy do gotowania pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Gotowe! Podajemy z ulubionymi dodatkami.