Ekspresowy ryż z warzywami
- Całkowity czas 4 min.
- 4 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 osób
200 g Ryżu
70 g Kukurydzy z puszki
120 g Pieczarek z puszki
100 g Cebuli
140 g Czerwonej papryki
60 g Masła
Sól, pieprz
2 łyżeczka Słodkiej papryki
2 łyżeczka Czosnku granulowanego
2 łyżeczka Garam masala
2 łyżeczka Kurkumy
1.5 łyżeczka Czosnku niedźwiedziego
Piramidka smaku
1 łyżka Sosu sojowego
400 ml Wody
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Cebulę posiekaj, a paprykę pokrój w kostkę.
Etap 3 /5
Do urządzenia dodaj masło i dopraw słodką papryką, czosnkiem granulowanym oraz solą i pieprzem. Wrzuć ryż i podsmażaj przez 4 minuty w trybie średnie podsmażenie, mieszając często.
Etap 4 /5
Do urządzenia dodaj pokrojone warzywa oraz warzywa z puszki. Dopraw kurkumą, czosnkiem niedźwiedzim oraz garam masala. Dodaj sos sojowy i podsmażaj przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Etap 5 /5
Wlej wodę, dodaj piramidkę smaku oraz sól i pieprz. Gotuj w trybie wysokie ciśnienie przez 9 minut.