Dubajska czekolada - przepisy Easy Fry Compact | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Dubajska czekolada

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 39 min.
  • Czas przygotowania
    20 min.
  • Gotowanie
    9 min.
  • Studzenie
    10 min.

Składniki

4 osób

  • 80 g Kadaif

  • 200 g Pasta pistacjowa

  • 200 g Czekolada mleczna

  • 50 g Biała czekolada

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Umieść ciasto kadaif w misie, aby je podprażyć. Rozpocznij proces gotowania.

  • 80g Kadaif

Etap 2 /8

Po uprażeniu odstaw kadaif do ostygnięcia, a następnie wymieszaj z pastą pistacjową. Odstaw na bok.

  • 80g Kadaif
  • 200g Pasta pistacjowa

Etap 3 /8

Umieść białą czekoladę i mleczną czekoladę w dwóch oddzielnych pojemnikach.

  • 200g Czekolada mleczna
  • 50g Biała czekolada

Etap 4 /8

Włóż oba pojemniki do misy. Rozpocznij gotowanie.

Etap 5 /8

Wyłóż prostokątną formę folią spożywczą. Wlej połowę mlecznej czekolady do formy. Pozostaw do stężenia w temperaturze pokojowej przez około 10 minut.

Etap 6 /8

Rozprowadź nadzienie pistacjowe na mlecznej czekoladzie, a następnie przykryj pozostałą, roztopioną mleczną czekoladą.

Etap 7 /8

Za pomocą łyżki narysuj ozdobne linie z roztopionej białej czekolady. Jeśli czekolada nie jest wystarczająco roztopiona, włóż ją ponownie do urządzenia na kilka minut.

Etap 8 /8

Pozostaw do stężenia w lodówce przed wyjęciem z formy. Smacznego!

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
15 min.

Dubajska czekolada z nadzieniem pistacjowym

Review 5 stars (average)

1 Recenzje

Dubajska czekolada - przepisy Easy Fry Compact | Tefal
Dubajska czekolada z nadzieniem pistacjowym