Dubajska czekolada
- Całkowity czas 39 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 9 min.
Gotowanie - 10 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
80 g Kadaif
200 g Pasta pistacjowa
200 g Czekolada mleczna
50 g Biała czekolada
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Umieść ciasto kadaif w misie, aby je podprażyć. Rozpocznij proces gotowania.
Etap 2 /8
Po uprażeniu odstaw kadaif do ostygnięcia, a następnie wymieszaj z pastą pistacjową. Odstaw na bok.
Etap 3 /8
Umieść białą czekoladę i mleczną czekoladę w dwóch oddzielnych pojemnikach.
Etap 4 /8
Włóż oba pojemniki do misy. Rozpocznij gotowanie.
Etap 5 /8
Wyłóż prostokątną formę folią spożywczą. Wlej połowę mlecznej czekolady do formy. Pozostaw do stężenia w temperaturze pokojowej przez około 10 minut.
Etap 6 /8
Rozprowadź nadzienie pistacjowe na mlecznej czekoladzie, a następnie przykryj pozostałą, roztopioną mleczną czekoladą.
Etap 7 /8
Za pomocą łyżki narysuj ozdobne linie z roztopionej białej czekolady. Jeśli czekolada nie jest wystarczająco roztopiona, włóż ją ponownie do urządzenia na kilka minut.
Etap 8 /8
Pozostaw do stężenia w lodówce przed wyjęciem z formy. Smacznego!