Domowa smażona ryba z frytkami
- Całkowity czas 32 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
4 filet Dorsz
Sól, pieprz
5 łyżka Mąka
2 Jajka
5 łyżka Bułka tarta
1 Majonez
0.5 Cytryna
1 wiązka Estragon
50 g Masło
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Pokrój filety na duże kawałki (ok. 4 cm) i delikatnie przetrzyj papierowym ręcznikiem. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 2 /4
Weź trzy miski: jedną z mąką, drugą z ubitymi jajkami a trzecią z bułką tartą. Wymieszaj majonez z sokiem z połowy cytryny i estragonem. Włóż do lodówki.
Etap 3 /4
Pokryj kawałki dorsza mąką, a następnie jajkiem i bułką tartą. Nadmiar strząsaj między kolejnymi miskami.
Etap 4 /4
Włóż tacę grillową do miski, a panierowane kawałki ryby do miski urządzenia, a następnie nałóż gałkę masła na każdy kawałek. Wersja mechaniczna 2 w 1: Ustaw tryb RYBY i piecz przez 12 minut w temperaturze 170°C. Wersja mechaniczna 2 w 1: Ustaw temperaturę na 170°C, a czas na 12 minut. Podawaj z sosem odstawionym wcześniej na bok.