Dhal z soczewicy z dorszem
- Całkowity czas 20 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 5 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
1 łyżka Olej roślinny
2 szt. Płaty dorsza
50 g Cebula
250 g Soczewica z puszki
70 g Przecier pomidorowy
130 ml Mleczko kokosowe
Sól i pieprz
1 łyżeczka Kminek
0.5 łyżeczka Kurkuma
1 łyżka Świeża kolendra
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Przygotuj składniki.
Etap 2 /8
Pokrój cebulę.
Etap 3 /8
Posiekaj kolendrę.
Etap 4 /8
Wlej do Cook4Me oliwę.
Etap 5 /8
Przyrumień lekko spód dorsza. Wyłącz podsmażanie.
Etap 6 /8
Dodaj pozostałe składniki oprócz kolendry i zamieszaj. Ułóż rybę na warzywach.
Etap 7 /8
Gotuj składniki.
Etap 8 /8
Ozdób kolendrą. Podawaj z ryżem basmati.