Czekoladowo-waniliowa babka marmurkowa
- Całkowity czas 1 godz. 7 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 47 min.
Gotowanie - 5 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
4 Jajka
240 g Cukier
150 g Miękkie masło
100 ml Mleko
230 g Mąka
5 Proszek do pieczenia
1 łyżka Ekstrakt waniliowy
2 łyżka Kakao w proszku
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Oddziel białka od żółtek.
Etap 2 /8
Ubijaj żółtka i cukier aż staną się białe.
Etap 3 /8
Roztop masło w naczyniu nieprzywierającym zgodnie z programem i podanym czasem, a następnie wmieszaj w masę. Dokładnie wmieszaj mleko, następnie mąkę, a na końcu proszek do pieczenia.
Etap 4 /8
Ubijaj białko do uzyskania sztywnej piany. Do poprzedniej mieszanki dodaj białka mieszając po jednej trzeciej ilości.
Etap 5 /8
Masę rozlej równomiernie do 2 misek; do jednej miski dodaj ekstrakt waniliowy; do drugiej dodaj kakao w proszku.
Etap 6 /8
Obie masy należy dodawać do formy naprzemiennie nakładając kilka warstw.
Etap 7 /8
Umieść w Cake Factory i piecz zgodnie z programem i podanym czasem.
Etap 8 /8
Przed wyjęciem z formy pozostaw 5 minut do ostygnięcia.