Babka marmurkowa - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Babka marmurkowa

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 1 godz. 23 min.
  • Czas przygotowania
    30 min.
  • Gotowanie
    43 min.
  • Studzenie
    10 min.

Składniki

1 porcja

  • 230 g Mąka

  • 10 g Proszek do pieczenia

  • 3 Jajka

  • 180 g Cukier

  • 150 ml Śmietana kremówka 30%

  • 185 ml Olej

  • 30 g Gorzkie kakao

  • 1 Cukier waniliowy

  • 1 szczypta Sól

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /6

Przesiej mąkę i proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj. Mąkę rozdziel do 2 mis.

  • 230g Mąka
  • 10g Proszek do pieczenia

Etap 2 /6

W drugiej misie ubij jajka i cukier do momentu, gdy masa stanie się jasno blada i lekko spieniona.

  • 3 Jajka
  • 180g Cukier
  • 1szczypta Sól

Etap 3 /6

Ciągle mieszając dodaj olej, a następnie śmietanę. Podziel masę na 2 równe części, następnie włóż każdą z 2 części masy do 2 misek z mąką.

  • 230g Mąka
  • 150ml Śmietana kremówka 30%
  • 185ml Olej

Etap 4 /6

Dodaj cukier waniliowy do jednej miski. Dodaj przesiane kakao do drugiej miski. Wymieszaj każdą z 2 mas aż do uzyskania gładkiej konsystencji.

  • 30g Gorzkie kakao
  • 1 Cukier waniliowy

Etap 5 /6

Na środku natłuszczonej formy wlewaj na przemian dwie łyżki stołowe każdego z ciast, jedną warstwę na drugą.

  • Nieprzywierająca forma

Etap 6 /6

Kontynuuj, aż do wyczerpania. Marmurka samodzielnie się utworzy. Włóż formę do Cake Factory. Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Odczekaj 10 minut przed wyjęciem z foremki.

  • Nieprzywierająca forma

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
1 godz. 7 min.

Czekoladowo-waniliowa babka marmurkowa

ratings.NaN

Babka marmurkowa - przepisy Cake Factory | Tefal
Czekoladowo-waniliowa babka marmurkowa