Babka marmurkowa
- Całkowity czas 1 godz. 23 min.
- 30 min.
Czas przygotowania - 43 min.
Gotowanie - 10 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
230 g Mąka
10 g Proszek do pieczenia
3 Jajka
180 g Cukier
150 ml Śmietana kremówka 30%
185 ml Olej
30 g Gorzkie kakao
1 Cukier waniliowy
1 szczypta Sól
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przesiej mąkę i proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj. Mąkę rozdziel do 2 mis.
Etap 2 /6
W drugiej misie ubij jajka i cukier do momentu, gdy masa stanie się jasno blada i lekko spieniona.
Etap 3 /6
Ciągle mieszając dodaj olej, a następnie śmietanę. Podziel masę na 2 równe części, następnie włóż każdą z 2 części masy do 2 misek z mąką.
Etap 4 /6
Dodaj cukier waniliowy do jednej miski. Dodaj przesiane kakao do drugiej miski. Wymieszaj każdą z 2 mas aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Etap 5 /6
Na środku natłuszczonej formy wlewaj na przemian dwie łyżki stołowe każdego z ciast, jedną warstwę na drugą.
Etap 6 /6
Kontynuuj, aż do wyczerpania. Marmurka samodzielnie się utworzy. Włóż formę do Cake Factory. Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Odczekaj 10 minut przed wyjęciem z foremki.