Clafoutis z kokosem i wiśniami
- Całkowity czas 55 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 50 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
2 Jajka
200 ml mleczko kokosowe
33 g mąka
30 g Cukier
0.5 łyżka cukier waniliowy
7 g starty kokos
125 g wydrylowane wiśnie
Masło
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Umyj wiśnie. Nagrzej piekarnik do 180°C.
Etap 2 /5
Do blendera dodaj jajka, mleczko kokosowe, mąkę i cukier we wskazanej kolejności. Zamknij pokrywkę i ustaw wskazany program na 1 minutę. Uruchom program.
Etap 3 /5
Wysmaruj formę masłem i cukrem. Rozsmaruj wiśnie w formie. Polej mieszanką. Posyp wiórkami kokosowymi.
Etap 4 /5
Piecz przez 50–45 minut.
Etap 5 /5
Podawaj bardzo zimny.