Koktajl mleczny z wiśniami i ryżem
- Całkowity czas 4 godz. 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 4 godz.
Studzenie
Składniki
2 osób
300 ml mleko ryżowe
1 szczypta cynamon
200 g świeże wiśnie
2 łyżka syrop z agawy
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Wlej połowę mleka ryżowego do tacki na kostki lodu, a następnie umieść ją w zamrażalniku na co najmniej 4 godziny.
Etap 2 /7
Umyj i wydryluj wiśnie.
Etap 3 /7
Przed podaniem do blendera dodaj świeże wiśnie, zamrożone kostki mleka, cynamon, syrop z agawy i pozostałe mleko.
Etap 4 /7
Ustaw wskazany program na 1 minutę i uruchom go.
Etap 5 /7
Po zakończeniu ustaw wskazany program na dwie minuty, a następnie uruchom go. W razie potrzeby uruchom program ponownie (zależnie od wielkości kostek lodu).
Etap 6 /7
Po zakończeniu programu przelej koktajl do szklanek.
Etap 7 /7
Natychmiast podawaj.