Ciasto z semoliny
- Całkowity czas 55 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 45 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
35 cl Śmietana 20%
270 g Mąka semolina
3 Jajka
240 g Cukier
1 g Ekstrakt waniliowy
2 łyżeczka Soda oczyszczona
12 g Masło
Akcesoria
Trzepaczka flex
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Rozgrzej piekarnik do 170/175 stopni, z termoobiegiem.
Etap 2 /7
W misie robota połącz śmietanę i semolinę. Naciśnij "Start". Po zakończeniu programu przełóż mieszankę do oddzielnej miski.
Etap 3 /7
W czystej misie robota umieść jajko, cukier, wanilię i sodę oczyszczoną. Naciśnij "Start".
Etap 4 /7
Do misy robota dodaj mieszankę śmietany i semoliny. Naciśnij "Start".
Etap 5 /7
Nasmaruje masłem formę do pieczenia. Wlej przygotowane ciasto.
Etap 6 /7
Piecz w nagrzanym piekarniku przez 45 minut z termoobiegiem.
Etap 7 /7
Pozostaw ciasto do ostygnięcia.