Ciasto bretońskie z suszonymi śliwkami
- Całkowity czas 13 godz.
- 15 min.
Czas przygotowania - 45 min.
Gotowanie - 12 godz.
Studzenie
Składniki
6 osób
150 g Cukier
3 szt. Jajko
3 łyżka Rum
3 szczypta Sól morska
105 g Mąka
555 g Wrzące mleko
450 g Śliwki
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Drewnianą łyżką wymieszaj energicznie jajka, cukier i sól. Dodaj rum, a następnie mąkę. Dokładnie wymieszaj. Dodaj mleko.
Etap 3 /5
Wlej 300 ml wody do Cook4Me. Włóż koszyk, a potem formę do pieczenia. Rozłóż śliwki. Wlej miksturę. Zakryj formę do pieczenia folią spożywczą.
Etap 4 /5
Gotuj składniki.
Etap 5 /5
Odstaw aż całkowicie ostygnie. Odwróć.