Ciasto bretońskie z suszonymi śliwkami
- Całkowity czas 25 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
3 Jajko
75 g Cukier
45 g Mąka
270 ml Mleko
120 g Śliwki suszone
Akcesoria
Zestaw 6 werynek 8 glasses support
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj składniki.
Etap 2 /5
Pokrój śliwki suszone w kostkę i podziel między szklane słoiki. Wymieszaj pozostałe składniki. Wlej mieszaninę na wierzch. Zamknij słoiki.
Etap 3 /5
Wlej 250 ml wody do misy. Umieść słoiki w misie.
Etap 4 /5
Gotowanie pod ciśnieniem.
Etap 5 /5
Schłódź przez co najmniej 2 godziny przed jedzeniem.