Chrupiąca i pikantna ciecierzyca
- Całkowity czas 17 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 12 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
130 g Ciecierzyca w puszce
4 łyżka Oliwa z oliwek
1 łyżeczka Czosnek w proszku
2 łyżeczka Wędzona papryka
1 łyżeczka Mielony kmin rzymski
1 łyżka Sól
4 łyżka Posiekana świeża kolendra
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Odcedź, opłucz i osusz ciecierzycę.
Etap 2 /6
Do naczynia dodaj ciecierzycę, olej, czosnek, paprykę, kmin rzymski i sól. Delikatnie wymieszaj łyżką, aby dobrze obtoczyć ciecierzycę.
Etap 3 /6
Umieść ciecierzycę w urządzeniu, na płycie. Rozpocznij pieczenie.
Etap 4 /6
Przed otwarciem formy do pieczenia poczekaj 20 minut (ciecierzyca może wyskoczyć jak popcorn). Sprawdź, czy ciecierzyca jest dobrze uprażona.
Etap 5 /6
Weź drugą porcję i ponownie uruchom program.
Etap 6 /6
Posyp kolendrą i podawaj natychmiast.