Bułeczki maślane nadziewane czekoladą
- Całkowity czas 1 godz. 38 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 18 min.
Gotowanie - 1 godz.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
3 porcje
180 g Zmiękczone masło
120 g Cukier puder
3 Małe jajko, ubite
375 g Mąka
120 g Mielone migdały
3 szczypta Sól morska
48 kwadratowy Czekolada mleczna
Czas przygotowania
Etap 1 /7
W misce użyj trzepaczki lub miksera, aby połączyć miękkie masło z cukrem pudrem, aż uzyskasz kremową masę.
Etap 2 /7
Następnie dodaj ubite jajko.
Etap 3 /7
Na koniec dodaj mąkę, zmielone migdały i szczyptę soli.
Etap 4 /7
Ciasto rozwałkuj na grubość 3 mm, włóż pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Etap 5 /7
Wytnij prostokąty, aby przykryć dwa kawałki czekolady. Zawiń czekoladę w ciasto i sklej brzegi.
Etap 6 /7
Włóż ciasto do nieprzywierającej formy. Piecz w programie przez wskazany czas. Powtórz poprzednie kroki, aby przygotować kolejne partie.
Etap 7 /7
Gdy będą gotowe, przed jedzeniem połóż bułeczki na metalowej kratce, aby całkowicie ostygły.