Kanapka philly cheesesteak - przepisy Cook4Me | Tefal
Jurek Sobieniak
Przepis według Jurek Sobieniak

Kanapka philly cheesesteak

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 25 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    10 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 4 Bułki do hot doga lub bułeczki maślane

  • 600 g Bawety lub rostbefu

  • 250 g Sera cheddar

  • 200 g Sera topionego w plasterkach

  • 1 Cebula czerwona

  • 10 g Soli

  • 6 g Pieprzu

  • 80 g Musztardy

  • 1 pęczek Szczypiorku

  • 40 ml Oleju

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Mięso oczyszczamy z błon i kroimy w poprzek włókien na cienkie plasterki.

Etap 2 /5

Do mięsa dodajemy pokrojoną w pióra czerwoną cebulę, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy olej i mieszamy ponownie.

Etap 3 /5

W Cook4me rozpoczynamy smażenie i wrzucamy mięso na 10 minut, mieszając co 2 minuty. Do mięsa dodajemy starty na dużych oczkach ser cheddar i ser topiony w plastrach. Wszystko razem dokładnie mieszamy.

Etap 4 /5

Bułki nacinamy i smarujemy musztardą. Na mięso w Cook4me kładziemy papier pergaminowy, na którym układamy bułki i całość podgrzewamy przez 10 minut.

Etap 5 /5

Po zakończeniu podgrzewania, do bułek nakładamy solidną porcję mięsa i posypujemy szczypiorkiem.