Bricelety z mascarpone i czerwonymi owocami
- Całkowity czas 32 min.
- 30 min.
Czas przygotowania - 2 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
18 sztuki
60 g Drobny cukier
1 Jajko
2 cl Śmietana
60 g Masło
2 szczypta Sól
115 g Mąka pszenna
250 g Mascarpone
25 cl Śmietanka
30 g Cukier puder
1 łyżeczka Płynna wanilia
400 g Czerwone owoce
Akcesoria
Płyta do wafli (kwiaty)
Czas przygotowania
Etap 1 /6
W misce ubij jajko z cukrem, a następnie dodaj śmietanę, masło, sól i mąkę. Mieszaj, aż konsystencja będzie gładka.
Etap 2 /6
Rozgrzej urządzenie.
Etap 3 /6
Na środek każdej foremki płyty wlej łyżkę ciasta.
Etap 4 /6
Sprawdź, czy są upieczone, a w razie potrzeby uruchom program ponownie.
Etap 5 /6
Wyjmij je i natychmiast rozwałkuj, aby uformować płytki. Pozostaw do stwardnienia i powtórz ten krok.
Etap 6 /6
Do miski wrzuć mascarpone, śmietanę i cukier, ubij trzepaczką elektryczną. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciśnij krem na bretzeli, a następnie udekoruj czerwonymi owocami i posyp cukrem pudrem.