Skórka z czerwonych owoców
- Całkowity czas 6 godz. 15 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 6 godz.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Kompatybilne urządzenia (2)
Składniki
6 osób
0.5 Dojrzały banan
3 Daktyle
35 g Rabarbar
150 g Truskawki
40 g Miód
90 g Jagody
10 g Nasiona chia
60 g Maliny
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj owoce: umyj je, obierz banany, usuń pestki z brzoskwiń i daktyli, pokrój rabarbar w kostkę i gotuj w rondlu, aż zmięknie, pokrój w kostkę truskawki i brzoskwinie.
Etap 2 /6
Aby przyrządzić pierwszą warstwę skórki, zblenduj rabarbar, truskawki i połowę miodu. Przelej wszystko do miski, wyczyść blender i zblenduj borówki, banany, nasiona chia i daktyle. Przelej wszystko do drugiej miski i wyczyść blender. Aby przyrządzić trzecią warstwę skórki, zblenduj truskawki i resztę miodu, a następnie przelej wszystko do trzeciej miski.
Etap 3 /6
Na obu grillach ułóż kawałek papieru do pieczenia. Na papierze rozsmaruj te trzy warstwy. Połóż oba grille na górnej i środkowej półce. Zamknij drzwiczki.
Etap 4 /6
Wybierz tryb DEHYDRATACJA, ustaw temperaturę na 60°C, a czas na 6 godzin. Pozostaw do ostygnięcia przed zdjęciem z papieru do pieczenia.
Etap 5 /6
Mocno zwiń skórkę, weź ostry nóż i przetnij na preferowaną szerokość. Przechowuj w chłodnym, ciemnym i suchym miejscu.
Etap 6 /6
Po przyrządzeniu pierwszej porcji weź drugą i powtórz kroki.