Biscotti z tymiankiem
- Całkowity czas 56 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 46 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
450 g Mąka pszenna
3 łyżeczka Proszek do pieczenia
200 g Oliwka
1 łyżeczka Gruboziarnista sól
3 łyżka Tymianek
80 g Pecorino
2 Jajko
160 ml Mleko
2 łyżka Oliwa z oliwek
Akcesoria
Ubijaczka
Czas przygotowania
Etap 1 /8
Rozgrzej piekarnik do 190°C.
Etap 2 /8
Kwadratową formę o wymiarach 20 x 20 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Etap 3 /8
Do misy z zamontowanym mieszadłem dodaj mąkę, proszek do pieczenia, oliwki, sól, tymianek i pecorino. Naciśnij „Start”.
Etap 4 /8
Dodaj jajka, mleko i olej. Naciśnij „Start”.
Etap 5 /8
Wyłóż ciasto na dnie formy.
Etap 6 /8
Piecz przez około 25 minut lub do złotego koloru. Wyjmij z formy i pozwól powoli ostygnąć.
Etap 7 /8
Za pomocą ząbkowanego noża do chleba pokrój na kromki o grubości około 2 mm i ułóż je na blasze do pieczenia.
Etap 8 /8
Piecz w temperaturze 200°C przez 20 minut, aż kromki będą chrupiące i złociste. Przed podaniem ułóż je na metalowej kratce, aby całkowicie ostygły.