Bezy karmelowe - przepisy Cake Factory | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Bezy karmelowe

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 3 godz. 55 min.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    1 godz. 45 min.
  • Studzenie
    1 godz. 45 min.

Składniki

3 porcje

  • 3 Białko

  • 300 g Drobny cukier

  • 3 łyżeczka Mąka kukurydziana

  • 1 łyżeczka Olej

  • 150 ml Woda

Akcesoria

  • Nieprzywierająca forma
    Nieprzywierająca forma

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Wsyp cukier i wlej wodę do garnka. Gotuj na średnim ogniu do uzyskania jasnego karmelu.

  • 300g Drobny cukier
  • 150ml Woda

Etap 2 /8

Natychmiast wylej na matę do pieczenia lub lekko natłuszczoną blachę. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia i stwardnienia.

Etap 3 /8

Kiedy karmel będzie całkowicie ostudzony i twardy, połam go i włóż do miski miksera z mąką kukurydzianą. Zmiel na drobny proszek. Odstaw &nbsp do szczelnego pojemnika.

  • 3łyżeczka Mąka kukurydziana

Etap 4 /8

Ubij białka na sztywną pianę. Po ubiciu na sztywną pianę dodaj połowę proszku karmelowego i kontynuuj ubijanie masy przez 1 minutę.

  • 3 Białko
  • 300g Drobny cukier

Etap 5 /8

Dodaj resztę proszku karmelowego, stale ubijając, aż masa stanie się gładka i błyszcząca.

Etap 6 /8

Napełnij rękaw cukierniczy.

Etap 7 /8

Wyłóż spód foremki Cake Factory kawałkiem papieru do pieczenia.

  • Nieprzywierająca forma

Etap 8 /8

Na spodzie formy wykonaj bezy o średnicy 3-4 cm, a następnie wstaw do Cake Factory. Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem. Powtórz poprzednie etapy, aby przygotować kolejne porcje Przed wyjęciem bez z foremek pozostaw je do ostygnięcia i stwardnienia.

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
3 godz. 20 min.

Czekoladowo-karmelowe bezy Pavlova

ratings.NaN

Bezy karmelowe - przepisy Cake Factory | Tefal
Czekoladowo-karmelowe bezy Pavlova