Ananas z cynamonem
- Całkowity czas 25 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
0.5 Ananas
15 g Cukier trzcinowy
15 g Roztopione masło
0.5 łyżeczka Cynamon
1 szczypta Gałka muszkatołowa
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Obierz ananasa i pokrój go na plasterki. Weź foremkę do wykrawania ciasteczek i wykrój głąb, a następnie przekrój każdy plasterek na pół. W dużej misce wymieszaj plasterki ananasa, brązowy cukier, roztopione masło, cynamon i gałkę muszkatołową.
Etap 2 /6
Włącz urządzenie. Włącz szufladę 1. Upewnij się, że płyta znajduje się w szufladzie 1. Wybierz program GRILL, ustaw temperaturę na 200°C, a czas gotowania na 15 minut. Nie wrzucaj składników do miski – urządzenie zacznie się automatycznie nagrzewać.
Etap 3 /6
Naciśnij START, aby rozpocząć pieczenie.
Etap 4 /6
Wyemitowanie dźwięku i pojawienie się komunikatu „Dodaj” na wyświetlaczu oznaczają, że cykl nagrzewania grilla dobiegł końca. Połóż plasterki ananasa na płycie w szufladzie 1 i zamknij szufladę. Gotowanie wznowi się automatycznie.
Etap 5 /6
Upewnij się, że plasterki są dobrze upieczone, a w razie potrzeby piecz jeszcze przez kilka minut.
Etap 6 /6
Podawaj natychmiast z kanapkami z herbatników.