Easy hollandaise sauce
- Całkowity czas 6 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 1 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
120 g Gorące roztopione masło
2 Żółtka
2 łyżka Świeży sok z cytryny
2 łyżka Woda
2 łyżka Zakwaszona śmietana
Sól i pieprz
Akcesoria
Butelka 400 mL Butelka 700 mL
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Wrzuć wszystkie składniki, zaczynając od gorącego roztopionego masła.
Etap 2 /3
Przykręć ostrza do butelki OTG i przymocuj ją do podstawy. Zblenduj.
Etap 3 /3
Wlej sos do miski i podawaj natychmiast lub trzymaj w bemarze. Sos holenderski można podawać ze szparagami, rybą z wody, jajkiem po benedyktyńsku lub warzywami gotowanymi na parze. Dzięki niemu potrawa nabiera kremowego, bogatego smaku.