Śródziemnomorskie warzywa
- Całkowity czas 40 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 30 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
450 g Cukinia w plasterkach (2 średnie)
375 g Pomidorki koktajlowe
600 g Żółta papryka pokrojona w kostkę (około 4 sztuki)
150 g Czerwona cebula (2 sztuki)
75 g Oliwa z oliwek
2 łyżeczka Suszone oregano
2 łyżka Wędzona papryka
2 łyżka Sól
2 łyżeczka Pieprz
75 g Pokruszony ser feta
1.5 łyżka Posiekana świeża bazylia
Czas przygotowania
Etap 1 /4
Przygotuj warzywa i umieść je w dużej misce. Dodaj oliwę z oliwek, oregano, wędzoną paprykę, sól i pieprz. Mieszaj, aż sos pokryje wszystkie warzywa.
Etap 2 /4
Warzywa włóż do urządzenia wyposażonego w talerz. Rozpocznij proces gotowania.
Etap 3 /4
Podrzuć warzywa kilka razy.
Etap 4 /4
Posyp serem feta i bazylią. Podawaj z kawałkami łososia z masłem czosnkowym.