Łosoś cajun z fasolką szparagową w czosnku
- Całkowity czas 30 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 15 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
SKŁADNIKI RYBY:
4 Filety z łososia (ok. 150 g każdy)
2 łyżka Oliwa z oliwek
4 łyżka Przyprawy cajun
Sól, pieprz
SKŁADNIKI PRZYSTAWKI:
400 g Fasolka szparagowa
2 łyżka Oliwa z oliwek
2 goździk Posiekany czosnek
1 łyżka Posiekana kolendra
Sól, pieprz
1 Limonka
Czas przygotowania
Etap 1 /6
W naczyniu wymieszaj przyprawy cajun i oliwę z oliwek. Weź pędzelek i posmaruj filety z łososia przyrządzoną mieszanką. Dopraw solą i pieprzem. W naczyniu wymieszaj fasolkę szparagową, oliwę z oliwek, czosnek i zioła. Dopraw solą i pieprzem.
Etap 2 /6
Aktywuj miskę 1. Połóż steki z łososia na talerzu.
Etap 3 /6
Aktywuj miskę 2. Połóż fasolkę szparagową na talerzu.
Etap 4 /6
Naciśnij SYNC, aby oba urządzenia zakończyły gotowanie w tym samym czasie. Naciśnij START, aby ustawić oba tryby gotowania.
Etap 5 /6
W połowie gotowania wymieszaj łososia i warzywa. Upewnij się, że są dobrze upieczone, a w razie potrzeby piecz jeszcze przez kilka minut.
Etap 6 /6
Tuż przed podaniem udekoruj warzywa limonką i posyp kolendrą.