Zupa ziemniaczana z czarnym pieprzem
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
600 g Ziemniaków
200 g Cebuli białej
1 l Wody
70 g Masła
30 ml Oleju
4 g Pieprzu świeżo mielonego
10 g Soli
100 g Grana padano
1 Bułka paryska
Czas przygotowania
Etap 1 /3
W Cook4me włączamy podsmażanie. Cebulę kroimy w pióra. Do misy wlewamy olej, dodajemy pokrojoną cebulę, sól i pieprz i smażymy 3-4 minuty bez mieszania. W międzyczasie kroimy ziemniaki w grubą kostkę.
Etap 2 /3
Po podsmażeniu dodajemy masło, ziemniaki i wodę. Gotujemy pod ciśnieniem przez 10 minut.
Etap 3 /3
Zupę miksujemy na gładką masę. Serwujemy, np. z grzankami z serem.