Zupa porowa z wołowiną
- Całkowity czas 10 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
5 osób
1.5 l Dowolnego bulionu
400 g Mięsa mielonego, wołowego
2 Duże pory
1 Marchewka
500 g Ziemniaków
1 łyżka Oleju roślinnego
1 łyżeczka Masła
2 łyżka Mąki pszennej
4 łyżka Śmietany 30%
Natki pietruszki
Płatki chilli
Sól, pieprz do smaku
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Przygotuj wszystkie składniki. Marchewkę i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Pory pokrój w półplasterki.
Etap 2 /5
Rozgrzej urządzenie i dodaj 1 łyżkę oleju. Wrzuć mięso. Obsmaż je mieszając od czasu do czasu przez ok. 5 minut.
Etap 3 /5
Dodaj masło, pory i marchewkę. Smaż razem jeszcze 2 minuty. Następnie dosyp mąkę i przemieszaj wszystko dokładnie. Pozostaw na kolejną minutę.
Etap 4 /5
Do urządzenia dodaj zimny bulion, trochę soli (w zależności od słoności bulionu) oraz pieprz. Możesz też początkowo pominąć sól. Na samym końcu spróbujesz zupę i jeszcze ją ewentualnie doprawisz. Domknij pokrywę i gotuj pod ciśnieniem przez 12 minut.
Etap 5 /5
Otwórz urządzenie - dodaj śmietanę i drobno pociętą natkę pietruszki. Spróbuj i dopraw jeszcze pod siebie. Podawaj w małych miseczkach. Opcjonalnie oprósz zupę płatkami chilli.