Zupa pomidorowa z ryżem
- Całkowity czas 29 min.
- 5 min.
Czas przygotowania - 24 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
3 osób
2 pałki z kurczaka
60 g ryżu brązowego
1 puszka pomidorów krojonych
1 duża marchew
1 duża pietruszka
kawałek selera
2 łyżeczka koncentratu pomidorowego
woda
sól, pieprz
1 kostka bulionu warzywnego
lubczyk
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
liść laurowy, ziele angielskie
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Z pałek kurczaka zdjąć skórę. Selera, marchewkę i pietruszkę obrać, przekroić na pół.
Etap 2 /5
Do misy cook4me dodać: pałki kurczaka, marchew, seler, pietruszkę , ryż brązowy, kostkę bulionu warzywnego, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk (świeży lub suszony). Wszystko zalać litrem wody. Na urządzeniu wybrać gotowanie pod ciśnieniem. Wszystko razem gotować 15 minut
Etap 3 /5
Z ugotowanego wywaru wyjąć pałki kurczaka, marchewkę, selera i pietruszkę. Warzywa rozgnieść widelcem i z powrotem dodać do garnka. Mięso pozostawić do ostygnięcia, później pokroić w kostkę.
Etap 4 /5
Następnie do wywaru z ryżem dodajemy puszkę pomidorów oraz 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego. W cook4me ustawiamy mocne duszenie. Całość gotujemy przez 9 minut
Etap 5 /5
Do ugotowanej zupy dodajemy wcześniej pokrojonego kurczaka oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem