Zupa czosnkowa według Kiszki
- Całkowity czas 30 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
13 Czosnek
1 Por
1 Cebula
5 Ziemniaki
1 l Bulion
100 ml Śmietana 30%
1 łyżeczka Suszony tymianek
1 łyżka Natka pietruszki
4 Pieczywo
Sól
1 łyżka Oliwa z oliwek
1 łyżka Masło
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki
Etap 2 /7
Ziemniaki, cebulę, por i ząbki czosnku pokrój na grubsze kawałki, a pieczywo w niewielką kostkę.
Etap 3 /7
Dodaj do Cook4me łyżkę oliwy z oliwek i wrzuć pieczywo. Smaż mieszając co jakiś czas. Gotowe grzanki przełóż na talerz i odstaw na bok. Tryb: duże smażenie – 9 minut
Etap 4 /7
Do urządzenia dodaj 1 łyżkę masła i wrzuć pora wraz z cebulą. Tryb: duże smażenie – 2 minuty
Etap 5 /7
Dodaj czosnek oraz suszony tymianek. Tryb: duże smażenie – 1 minuta.
Etap 6 /7
Dodaj do Cook4me bulion oraz ziemniaki. Teraz domknij pokrywę urządzenia i przejdź w tryb wysokiego ciśnienia. Tryb: wysokie ciśnienie 8 minut.
Etap 7 /7
Do gotowej zupy dodaj śmietanę i zmiksuj ją do uzyskania gładkiego kremu. Na talerzu posyp przygotowanymi wcześniej grzankami i pociętą natką pietruszki.