Zupa cebulowa
- Całkowity czas 25 min.
- 15 min.
Czas przygotowania - 10 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
200 g Cebula
20 g Masło
1 goździk Czosnek
20 g Mąka
400 ml Woda
100 ml Białe wino
1 łyżeczka Cukier
40 g Tarty ser
1 szczypta Sól i pieprz
1 łyżka Grzanki
Czas przygotowania
Etap 1 /7
Przygotuj składniki.
Etap 2 /7
Pokrój cebulę w pióra.
Etap 3 /7
W Cook4me roztop masło.
Etap 4 /7
Dodaj cebulę, a następnie cukier. Mieszaj przez kilka minut. Nie podsmażaj zbyt mocno. Dodaj mąkę. Dokładnie wymieszaj.
Etap 5 /7
Dodaj wodę i wino. Dodaj przepuszczony przez praskę czosnek. Przypraw i wymieszaj.
Etap 6 /7
Gotuj składniki.
Etap 7 /7
Podawaj z tartym serem i grzankami.