Zapiekany łosoś z liczi
- Całkowity czas 34 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 14 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
2 osób
260 g Łosoś
1 Jajko
150 ml Śmietanka 36%
2 Liczi
Sól i pieprz
Śmietankowy serek ziołowy
Czas przygotowania
Etap 1 /6
Przygotuj składniki.
Etap 2 /6
Usuń skórę z łososia.
Etap 3 /6
Wymieszaj łososia z białkami i śmietaną. Dodaj liczi. Dopraw solą i pieprzem. Podziel mieszaninę między naczynia.
Etap 4 /6
Przykryj naczynia papierem do pieczenia. Wlej 200 ml wody do misy. Następnie włóż kosz z naczyniami do misy.
Etap 5 /6
Gotuj pod ciśnieniem.
Etap 6 /6
Umieść w lodówce. Podawaj ze śmietankowym serkiem ziołowym.