Zapiekana brioszka
- Całkowity czas 1 godz. 5 min.
- 20 min.
Czas przygotowania - 45 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
1 porcja
300 g Chałka
5 Jajko
750 ml Mleko
140 g Cukier
1 Cukier waniliowy
1 szczypta Sól
Akcesoria
Nieprzywierająca forma
Czas przygotowania
Etap 1 /5
W misie ubij jajka, oba cukry i szczyptę soli. Stopniowo dodawaj mleko.
Etap 2 /5
Pokrój brioszkę w dużą kostkę. Zanurz kostki brioszki w poprzedniej masie, aby stały się wilgotne. Włóż kostki do wysmarowanej masłem formy.
Etap 3 /5
Wlej pozostałą masę do formy i wstaw do Cake Factory.
Etap 4 /5
Uruchom zgodnie z programem i wskazanym czasem.
Etap 5 /5
Posyp cukrem pudrem i serwuj łyżką na ciepło lub pozostaw do ostygnięcia i wyjmij zapiekankę w całości z formy.