Wołowina po burgundzku - przepisy Cook4Me | Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wołowina po burgundzku

Review 4 stars (average)

-/5 -

  • Całkowity czas 45 min.
  • Czas przygotowania
    15 min.
  • Gotowanie
    30 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1 kg Stek wołowy, pokrojony w kostkę

  • Mąka do obtoczenia wołowiny

  • Sól i pieprz do przyprawienia

  • 2 łyżka Olej

  • 200 g Boczek lub speck, pokrojony w kostkę

  • 300 g Pieczarki, pokrojone w plastry

  • 3 szt. Marchewki, posiekane

  • 150 ml Czerwone wino

  • 100 ml Bulion wołowy

  • 1 łyżka Koncentrat pomidorowy

  • 1 Puszka pomidorów koktajlowych

  • 1 szt. Cebula, posiekana

  • 2 gałązka Tymianek

  • 2 gałązka Rozmaryn

Czas przygotowania

Etap 1 /8

Przygotuj składniki.

  • 1kg Stek wołowy, pokrojony w kostkę
  • Mąka do obtoczenia wołowiny
  • Sól i pieprz do przyprawienia
  • 2łyżka Olej
  • 200g Boczek lub speck, pokrojony w kostkę
  • 300g Pieczarki, pokrojone w plastry
  • 3szt. Marchewki, posiekane
  • 150ml Czerwone wino
  • 100ml Bulion wołowy
  • 1łyżka Koncentrat pomidorowy
  • 1 Puszka pomidorów koktajlowych
  • 1szt. Cebula, posiekana
  • 2gałązka Tymianek
  • 2gałązka Rozmaryn

Etap 2 /8

Obtocz pokrojonego w kostkę steka wołowego w mące i dopraw solą i pieprzem.

  • 1kg Stek wołowy, pokrojony w kostkę
  • Mąka do obtoczenia wołowiny
  • Sól i pieprz do przyprawienia

Etap 3 /8

Rozgrzej garnek. Gdy osiągnie temperaturę, smaż stek partiami, aż będzie złocisty. Wyjmij z garnka.

  • 1kg Stek wołowy, pokrojony w kostkę
  • Mąka do obtoczenia wołowiny
  • Sól i pieprz do przyprawienia
  • 2łyżka Olej

Etap 4 /8

Dodaj cebulę, pieczarki, marchew, boczek i koncentrat pomidorowy do miski i smaż przez 2 minuty.

  • 200g Boczek lub speck, pokrojony w kostkę
  • 300g Pieczarki, pokrojone w plastry
  • 3szt. Marchewki, posiekane
  • 1łyżka Koncentrat pomidorowy
  • 1szt. Cebula, posiekana

Etap 5 /8

Dodaj czerwone wino, aby zdeglasować garnek, a następnie dodaj puszkę pomidorów koktajlowych.

  • 150ml Czerwone wino
  • 1 Puszka pomidorów koktajlowych

Etap 6 /8

Włóż mięso z powrotem do garnka i wymieszaj wszystkie składniki. Dodaj tymianek i rozmaryn. Dokładnie wymieszaj.

  • 100ml Bulion wołowy
  • 2gałązka Tymianek
  • 2gałązka Rozmaryn

Etap 7 /8

Gotuj pod ciśnieniem: 30 min.

Etap 8 /8

Po ugotowaniu przełóż na talerz i udekoruj dodatkowym tymiankiem i rozmarynem.

Podobne przepisy

Tefal
Tefal
21 min.

Wołowina po katalońsku

Review 3 stars (average)

1 Recenzje

Wołowina po burgundzku - przepisy Cook4Me | Tefal
Wołowina po katalońsku
Tefal
Tefal
23 min.

Gyudon (wołowina po japońsku)

Review 5 stars (average)

2 Recenzje

Wołowina po burgundzku - przepisy Cook4Me | Tefal
Gyudon (wołowina po japońsku)
Tefal
Tefal
1 godz.

Wołowina z ziołami po persku

Review 4 stars (average)

2 Recenzje

Wołowina po burgundzku - przepisy Cook4Me | Tefal
Wołowina z ziołami po persku
Tefal
Tefal
28 min.

Cukinie po bolońsku

ratings.4.4

4 Recenzje

Wołowina po burgundzku - przepisy Cook4Me | Tefal
Cukinie po bolońsku
Tefal
Tefal
40 min.

Steki wołowe w marynacie po azjatycku

Review 4 stars (average)

Wołowina po burgundzku - przepisy Cook4Me | Tefal
Steki wołowe w marynacie po azjatycku