Wołowa kofta z kolendrą
- Całkowity czas 18 min.
- 10 min.
Czas przygotowania - 8 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
8 osób
3 łyżka Posiekane szalotki
2 łyżka Oliwa z oliwek
500 g Mielona wołowina
2 łyżka Przyprawa ras-el-hanout
3 łyżka Posiekana kolendra
Sól, pieprz
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Szybko podsmaż szalotki na patelni z odrobiną oliwy z oliwek.
Etap 2 /3
Wymieszaj mieloną wołowinę, przyprawy, kolendrę i usmażone szalotki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj wydłużone klopsiki i nadziej je na drewniany szpikulec.
Etap 3 /3
Włóż tacę grillową do miski, a szaszłyki do miski urządzenia. Wersja cyfrowa: Wybierz tryb PIECZONY KURCZAK i piecz przez 8 minut w temperaturze 180°C. Obróć w połowie pieczenia. Wersja mechaniczna 2in1: Gotuj przez 8 minut w temperaturze 180°C. Obróć w połowie gotowania.