Wiosenna pizza
- Całkowity czas 45 min.
- 25 min.
Czas przygotowania - 20 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
4 osób
1.5 łyżka Crème fraiche
sól, pieprz
1.5 łyżka Pesto
8 liść Szpinak
2 łyżka Groszek
1.5 łyżka Parmezan
250 g Ciasto
0.75 łyżka Ocet jabłkowy
1.5 łyżka Oliwa z oliwek
sól, pieprz
2 Szparag
40 g Groszek cukrowy
Akcesoria
Blacha do pieczenia Blacha do pieczenia XL
Czas przygotowania
Etap 1 /5
Rozwałkuj ciasto na wielkość blachy do pieczenia OptiGrill. Wyłóż ciasto w blasze tak, aby pokryć całe dno.
Etap 2 /5
W małej misce dopraw crème fraiche solą i pieprzem. Rozłóż łyżką na cieście, a następnie małymi porcjami połóż na wierzchu pesto. Dodaj surowy szpinak, ugotowany groszek i posyp równomiernie tartym parmezanem.
Etap 3 /5
Umieść blachę w OptiGrill. Zamknij grill i włącz go. Program ręczny zostanie wybrany automatycznie. Wybierz ustawienie koloru czerwonego za pomocą przycisku M i naciśnij OK. Po podgrzaniu piecz przez 12 minut.
Etap 4 /5
W międzyczasie w małej misce wymieszaj wszystkie składniki na dressing.
Etap 5 /5
Gdy pizza będzie już upieczona, rozłóż na niej warzywa. Dopraw i podawaj. Smacznego!