Tefal
Tefal
Przepis według Tefal

Wiosenna pizza

ratings.0

-/5 -

  • Całkowity czas 45 min.
  • Czas przygotowania
    25 min.
  • Gotowanie
    20 min.
  • Studzenie
    0 min.

Składniki

4 osób

  • 1.5 łyżka Crème fraiche

  • sól, pieprz

  • 1.5 łyżka Pesto

  • 8 liść Szpinak

  • 2 łyżka Groszek

  • 1.5 łyżka Parmezan

  • 250 g Ciasto

  • 0.75 łyżka Ocet jabłkowy

  • 1.5 łyżka Oliwa z oliwek

  • sól, pieprz

  • 2 Szparag

  • 40 g Groszek cukrowy

Akcesoria

  • Blacha do pieczenia
    Blacha do pieczenia
  • Blacha do pieczenia XL
    Blacha do pieczenia XL

Czas przygotowania

Etap 1 /5

Rozwałkuj ciasto na wielkość blachy do pieczenia OptiGrill. Wyłóż ciasto w blasze tak, aby pokryć całe dno.

  • 250g Ciasto
  • Blacha do pieczenia

Etap 2 /5

W małej misce dopraw crème fraiche solą i pieprzem. Rozłóż łyżką na cieście, a następnie małymi porcjami połóż na wierzchu pesto. Dodaj surowy szpinak, ugotowany groszek i posyp równomiernie tartym parmezanem.

  • 1.5łyżka Crème fraiche
  • sól, pieprz
  • 1.5łyżka Pesto
  • 8liść Szpinak
  • 2łyżka Groszek
  • 1.5łyżka Parmezan

Etap 3 /5

Umieść blachę w OptiGrill. Zamknij grill i włącz go. Program ręczny zostanie wybrany automatycznie. Wybierz ustawienie koloru czerwonego za pomocą przycisku M i naciśnij OK. Po podgrzaniu piecz przez 12 minut.

  • Blacha do pieczenia

Etap 4 /5

W międzyczasie w małej misce wymieszaj wszystkie składniki na dressing.

  • 0.75łyżka Ocet jabłkowy
  • 1.5łyżka Oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • 2 Szparag
  • 40g Groszek cukrowy

Etap 5 /5

Gdy pizza będzie już upieczona, rozłóż na niej warzywa. Dopraw i podawaj. Smacznego!