Wigilijny kompot z suszu
- Całkowity czas 3 min.
- 3 min.
Czas przygotowania - 0 min.
Gotowanie - 0 min.
Studzenie
Składniki
6 osób
120 g Suszonych jabłek i gruszek
150 g Suszonych śliwek
40 g Suszonej aronii
1 łyżeczka Gałki muszkatołowej
2 Laski cynamonu
2 łyżeczka Cukru waniliowego
10 Goździków
10 Ziarenek owoców jałowca
1 łyżeczka Cynamonu
2 łyżka Wyciśniętego soku z pomarańczy
2 l Wody
Czas przygotowania
Etap 1 /3
Przygotowujemy składniki.
Etap 2 /3
Do miski wlewamy 1 l wody i wrzucamy suszone owoce. Moczymy przez 1 h.
Etap 3 /3
Do misy Cook4me dodajemy zawartość miski z owocami oraz wszystkie przyprawy. Dolewamy 1 l wody i gotujemy pod ciśnieniem w trybie ekspres przez 20 minut.